Wandelen & fietsen

Het Drongengoedbos is een weelderig groen woud in Aalter, waarin het bruist van het leven. Bekijk vogels, reeën en koeien! Koeien? Ja, koeien – en zelfs schapen! Die helpen hier bij het graasbeheer en vormen een unieke toets in het landschap. Net als de heidegrond die stilaan weer terrein verovert in dit mooie bos... (bron:/www.meetjesland.be/)

Bourgondiërs in het Meetjesland.

Al fietsend het rijke erfgoed en de glorierijke geschiedenis van het krekengebied ten noorden van Eeklo ontdekken? (Foto Wikipedia, Michiel Hendryckx)

Watervliet

Streek-GR Uilenspiegel is een grensoverschrijdend lange afstandswandelpad door Oost- en West-Vlaanderen in België en Zeeuws-Vlaanderen in Nederland. Je wandelt door het vlakke land van polders en kreken, bossen en weiden, kastelen en pittoreske dorpjes.

Fietsen lang het Schipdonkkanaal dat een lengte heeft van 56 km tussen Deinze (Oost-Vlaanderen0 en Zeebrugge (West-Vlaanderen), waar het uitmondt in de Noordzee.Het vormde ooit, samen met het Leopoldkanaal, één van de eerste grote infrastructuurwerken van België.

Het Leen is een provinciaal domein in Eeklo met een bloeiend bos van maar liefst 278 hectare, een prachtig arboretum en een wandelgebied waarin men urenlang kan verdwalen. Bovendien vindt u er een bosinfocentrum met imposante uitkijktoren, die fungeert als visueel baken en herkenningspunt voor het hele domein .   Foto Wikipedia

Plattelandsroute Maldegem. 40 km door het Meetjeslands platteland fietsen waarbij u grotendeels in groot Maldegem rijdt. U rijdt ook een stukje door Balgerhoeke en Sint-Laureins.     Foto Wikipedia-Vandevorst Kris

Sint Laureins

Ryckeveldewandelroute. Centraal in het 130 hectare grote bosdomein staat het Kasteel van Ryckevelde waar onze wandeling start. In het gevarieerde bos bevinden zich ook schrale zandgronden en heiderelicten. Via bosdreven gaat het richting de oude spoorwegbedding Brugge - Eeklo...   Foto Wikipedia

Grenswandeling Middelburg-Aardenburg. Op deze stevige wandelroute (19 km) verken je het niemandsland tussen Middelburg-in-Vlaanderen en Aardenburg, in Nederland. Hier schuift het Meetjesland als een puzzelstukje in Nederland.


De kreken van Sint-Laureins – ook wel: de Sentse Kreken – zijn een fantastische plek om de rust van het Meetjesland ten volle te beleven. Vroeger werd hier intensief op paling gevist. Vandaag wordt de streek veroverd door talloze watervogels, kikkers, waaiende graslandschappen en een occasionele, grazende koe...

De Damme fietsroute, die het gebied tussen Damme en Maldegem doorkruist, komt door grensstadje Middelburg, Donk en Moerkerke. Deze Ode aan ‘t Liefken – het koosnaampje dat buurtbewoners aan rivier de Lieve hebben gegeven – is 47 kilometer lang genieten.