Historische (kunst)steden

Brugge (15km). Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Parel van Vlaanderen.

Damme (15km). Een schilderachtig middeleeuws stadje in de polders. Damme is één van de kleinste en tegelijk één van de meest pittoreske stadjes van België, ook bekend om zijn veelgeprezen gastronomie.

Sluis (14km). Deze oude vestingstad, net over de grens in Zeeuws-Vlaanderen, is echt iets voor de ware Bourgondiër. Naast talloze winkels, restaurants en cafés getuigen het Belfort of een wandeling over de wallen van de rijke geschiedenis van de stad. 

Aardenburg (7km). In deze oudste stad van Zeeland zijn nogal wat overblijfselen gevonden van Romeinse aanwezigheid, te bewonderen in het Archeologisch Museum. Ook hier is een wandeling over de historische wallen van de stad erg boeiend.

Lissewege (25km). Het 'witte' dorp, verkozen tot één der 10 mooiste dorpen van Vlaanderen, is ook bekend om zijn beeldenroute, diverse kunstzinnige activiteiten en zijn lichtfeest in augustus.